Broken Noses

On són els límits de les fotografies que compartim públicament a les xarxes socials?

Broken noses era originàriament una de les recopilacions del New Photography Project, però per la seva singularitat i les diverses connotacions que poden sorgir, s’ha convertit en una obra independent. Interessa especialment perquè ajuda a qüestionar quins són els límits de les imatges que compartim a les xarxes socials, els motius que ens impulsen a fer-ho i les seves conseqüències.

Broken Noses és una col·lecció metòdica d’imatges compartides públicament a Instagram, totes elles de persones amb el nas trencat, siguin autoretrats o fotografies consentides. Totes les imatges, cercades i seleccionades una a una, es mostren totes al lloc del projecte, a brokennoses.tumblr.com. Actualment té més de dues mil imatges.

Són imatges que no deixen indiferent a qui les mira. Des que el vaig veure per primera vegada, em va sorgir la pregunta que pretenc traslladar a aquell espectador sorprès: per què la gent comparteix una imatge com aquesta? Broken Noses és un cop de puny visual al nas, una agressió intencionada, que pretén obrir els ulls als espectadors, fent-los conscients que les xarxes socials són un espai públic. Les imatges compartides públicament no només les poden veure altres, sinó que també les poden baixar i utilitzar fora del context original. Com he fet jo.

Visiteu el projecte a brokennoses.tumblr.com

Video presenting the Broken Noses project. This video was selected for SlideLuck PotShow Barcelona VII.