Jordi V. Pou
Jordi Vicenç Pou i Jové, conegut com a Jordi V. Pou, neix a Lleida l’any 1968. És fotògraf i artista visual. Viu i treballa a Lleida.
El seu treball, generalment amb un fort aspecte autobiogràfic, acostuma a tractar sobre la versemblança de la imatge fotogràfica, qüestionant-se els usos de la mateixa fotografia, cercant els seus àmbits de conflicte amb la realitat, tant en l’aspecte més tècnic com en el vessant de la representació i el sentit. Sempre amb la voluntat expressa de cercar les seves imatges en la més estricta proximitat, en els espais més íntims i coneguts. Els seus projectes més recents investiguen la interacció de la fotografia amb l’evolució tecnològica, treballant amb intel·ligència artificial per qüestionar els límits del llenguatge fotogràfic i la capacitat d’aquest per suplantar la realitat.
La seva obra forma part de col·leccions privades i públiques, destacant la Col·lecció Nacional de fotografia de la Generalitat de Catalunya i el fons d’art de l’Ajuntament de Lleida. El seu treball s’ha pogut veure nacionalment i internacionalment en exposicions individuals i col·lectives. Ha exposat en festivals com FotoEspaña, Panoràmic, Primavera Fotogràfica o Embarrat, i també en centres d’art com La Panera de Lleida o Arts Santa Mònica. Ha fet conferències en festivals de fotografia com l’Embarrat o el Latitudes, a més, ha impartit cursos en universitats com la Menéndez Pelayo, la Pompeu Fabra o la Universitat de Lleida.
Des de finals dels anys noranta, Pou ha exposat regularment a centres d’art i museus, en exposicions individuals i col·lectives. La seva obra s’ha pogut veure al Centre d’Art La Panera, al Museu Morera de Lleida, al Centre d’Art Santa Mònica, al Círculo de Bellas Artes de Madrid, al Museo de Huelva, al centre d’art contemporani Oda Park de Venray als Països Baixos, entre altres. Ha exposat en festivals com FotoEspaña, Primavera Fotogràfica, Latitudes, Embarrat o, recentment, al Panoràmic festival. S’ha pogut veure obra seva a galeries com la Giorgi Gallery de Berkeley, la Schlechtriem Brothers Gallery de Berlín, la Four and a Half Walls Gallery de Melbourne, la MMS Gallery de Filadèlfia o l’OpenHouse Gallery de Nova York.
En el seu vessant més teòric ha publicat articles i fet de docent o conferenciant regularment, en espais, per exemple, com la Universidad Menendez Pelayo, la Universitat Pompeu Fabra o la Universitat de Lleida.
Seguiu Jordi V. Pou a twitter @JordiVPou o a Instagram JordiVPou per tenir informació actualitzada del seu treball.